Despre
Romanian Green PPA

Power Purchase Agreement are rolul de a proteja producătorii, furnizorii și consumatorii de energie

Creșterea accelerată a investițiilor în energie regenerabilă va continua prin punerea în funcțiune de noi capacități. Power Purchase Agreement are rolul de a proteja mai bine consumatorii și furnizorii de energie de viitoarele creșteri ale prețurilor și de potențiala manipulare a pieței și pentru a face industria UE curată și mai competitivă. Criza din ultima perioadă a evidențiat necesitatea de a adapta piața energiei la noi mecanisme de contractare, cu scopul de a oferi consumatorilor acces la prețuri competitive la energie electrică din surse regenerabile și nefosile.

Mecanismul de contractare Power Purchase Agreement (PPA) este un instrument care oferă predictibilitate pe termen lung atât pentru consumatori cât și pentru producători și furnizori de energie.
Romanian Green PPA este prima conferință de business regională dedicată energiei regenerabile care facilitează întâlnirile între producători, dezvoltatori, investitori din ESRE și consumatori, furnizori și traderi de energie.  Într-un spațiu special amenajat pentru întâlniri, vei putea să afli mai multe despre cum îți poți securiza prețul la energie pe termen lung. Cererea întâlnește oferta, iar autoritățile și asociațiile de producători, consumatori și furnizori vor fi prezente pentru oferi soluții pentru toți actorii din piața energiei regenerabile.
Evenimentul își propune să reunească, într-un spațiu special amenajat pentru întâlniri, dezvoltatori, investitori, producători, consumatori, furnizori, traderi de energie, companii de avocatură, consultanți în fiscalitate, energie și ESG. Cei peste 400 de participanți care sunt așteptați la eveniment vor putea afla mai multe despre securizarea prețului la energie pe termen lung, cu ajutorul PPA și vor avea întâlniri cu viitorii parteneri de afaceri.
  • 01. În cadrul conferinței: ne dorim să facilităm dezbateri utile, care să ofere informații participanților care doresc să utilizeze PPA pentru o mai mare predictibilitate a prețului la energie.
  • 02. În cadrul expoziției: furnizorii de soluții în domeniul energiei din surse regenerabile vor putea să își prezinte ofetele și vor avea întâlnri cu participații interesați de securizarea prețurilor pe termen lung.

De ce să
participi

Dacă ești Consumator final de energie

• Vei întâlni dezvoltatori și investitori în proiecte ERES
• Vei afla cum îți poți securiza prețul la energie pe termen lung față de volatilitatea prețurilor energiei din piață
• Vei afla cum să adopți strategii de dezvoltare după criterii de sustenabilitate din punct de vedere al mediului
• Vei învăța cum să reduci amprenta de carbon către o economie cu emisii zero, utilizând energii regenerabile.

Dacă ești dezvoltator sau investitor în proiecte ERES

• Vei întâlni parteneri de contracte PPA care îți vor asigura fluxuri de numerar stabile pe termen lung.
• Vei cunoaște bănci și fonduri de investiții
• Vei afla care sunt programele de finanțare disponibile.
• Vei afla schemele suport care vor implementate pentru regenerabile (CfD și FM)

Dacă ești furnizor sau trader de energie

• Vei întâlni producători și consumatori de energie
• Vei prezenta instrumente inovatoare de gestionare a riscurilor și formule de preț concepute pentru optimizarea costurilor energetice.
• Vei afla cum să contribui la formarea unei piețe active de garanții de origine

Dacă reprezinți o bancă sau un fond de investiții

• Vei prezenta portofoliul și serviciile în rândul companiilor participante
• Vei prezenta exemple de “success stories” din domeniul finanțării proiectelor ERES
• Vei informa participanții despre programele de finanțare disponibile

Dacă ești consultant sau avocat

• Vei oferi know-how companiilor cu privire la cadrul de regelementare relevant pentru PPA-uri: Tipuri de PPA, avantaje, riscuri asociate
• Vei prezenta soluții pentru implementarea contractelor de tip PPA
• Vei creiona metode de eficientizare a PPA din punct de vedere fiscal și al raportărilor de sustenabilite

Despre
organizator

Evenimentul Romanian Green PPA este o premieră în România, atât prin subiectul pe care îl deschide cât și prin oportunitățile pe care le creează pentru companiile consumatoare de energie și implicit pentru economia romănească.

Organizatorul evenimentului este Creative Communication, agenția care care are în portofoliul său și Solar Energy Bucharest Summit, cel mai mare eveniment dedicat industriei solare din România.

Poți să participi și la:

SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT
3 – 4 aprilie 2024
Ne poți contacta la
+40 742 007 159
Abonează-te la newsletter
Plătește în siguranță prin

Romanian Green PPA este parte din

Copyright © 2023 ROMANIAN GREEN PPA. All Rights Reserved.

× WhatApp Help